Střední Morava – Rekordní částku 1 450 tisíc korun pomohl vybrat sobotní adventní koncert, který organizovala nezisková společnost Crosspoint Olomouc.

Peníze poputují na pomoc rodinám s dětmi trpícími cystickou fibrózou ve Fakultní nemocnici Olomouc a komunitnímu centru Archa pro seniory. Část z výtěžku podpoří také vybrané projekty humanitární organizace ADRA.

POMOHOU POTŘEBNÝM

“Charitativní koncert jsme letos uspořádali již potřetí, ale jeho výsledek předčil naše očekávání. Těší mě, že dárci nejsou lhostejní k osudům potřebných. Jejich štědré příspěvky pomohou zlepšit situaci lidí, kteří naši pozornost a podporu opravdu potřebují,” říká ředitelka Crosspointu Olomouc Ester Rážová.

V olomouckém BEA campusu se během charitativního koncertu návštěvníkům představila řada oblíbených umělců. Nechyběla mezi nimi operní diva Anna Butkiewicz, popový zpěvák a skladatel Ezy Hýbl se skupinou EzyWay a populární skupina M. E. K. K. A. Pozvání na koncert přijaly také známé osobnosti, například Miss Earth 2012 Tereza Fajksová. “Jsem ráda, že jsem mohla být součástí krásné předvánoční akce, která pomůže konkrétním lidem v tíživé životní situaci,” dodává Miss Earth Tereza Fajksová.

HODNĚ PENĚZ

“Těší mě, že se ve městě uskutečnil již tradiční benefiční koncert, který podnítil naše spoluobčany, aby se v době adventu na chvíli zastavili a mysleli na potřeby ostatních. Výtěžek akce svědčí o tom, že se to organizaci Crosspoint povedlo,” říká primátor města Antonín Staněk. Výsledná částka překvapila i humanitární organizaci ADRA. “Rád bych za celou organizaci ADRA poděkoval dárcům a také organizaci Crosspoint a městu Olomouc,” dodává ředitel humanitární organizace ADRA Radomír Špinka.

Hlavním partnerem večera byla softwarová společnost TESCO SW, a.s.

“Projekty, kterým letošní benefice pomůže, si zaslouží víc než jen jednorázový příspěvek. Rádi bychom je ve spolupráci s organizací orCrosspoint podporovali dlouhodobě,” říká David Tesařík, zástupce společnosti TESCO SW, a.s.

Vyšlo také v: Kroměřížský deník; Šumperský a Jesenický deník; Prostějovský deník; Slovácký deník; Přerovský a Hranický deník; Valašský deník; Zlínský deník