Olomouc, 29. listopadu 2018 – Operní diva Anna Butkiewicz a slovenská zpěvačka Janais se představí 8. prosince v BEA Centru na adventním benefičním koncertu pořádaném neziskovou organizací Crosspoint Olomouc. Výtěžek charitativního večera poputuje do Fakultní nemocnice Olomouc, která za něj pořídí přístroje pro děti s cystickou fibrózou. Zájemci mohou podpořit dobrou věc od začátku prosince tím, že přispějí na transparentní účet veřejné sbírky.

Nezisková organizace Crosspoint Olomouc pořádá adventní charitativní koncert již popáté. Benefiční večer se uskuteční v sobotu 8. prosince od 18:00 v prostorách BEA Centra Olomouc. Výtěžek z akce poputuje na nákup přístrojů pro tamní fakultní nemocnici. „V rámci letošního ročníku chceme získat prostředky na pořízení modulu k Exhalyzeru D, který jsme nemocnici předali v září. Modul je určen pro malé nespolupracující děti do 5 let, trpícími chronickými plicními onemocněními a cystickou fibrózou. Pořizovací cena tohoto přístroje se pohybuje okolo 400 000 Kč,“ uvádí ředitelka neziskové organizace Ester Rážová. Vybrané prostředky, které pořizovací cenu modulu přesáhnou, budou použity na koupi dalšího přístroje, konkrétně videobronchoskopu.

 

Crosspoint Olomouc se na základě dlouholeté spolupráce stal oficiálním partnerem centra vysoce specializované péče o pacienty s cystickou fibrózou při Fakultní nemocnici Olomouc. „Péče o osoby s chronickými plicními onemocněními a cystickou fibrózou je nesmírně náročná nejen pro nejbližší okolí pacientů, ale také pro nemocnici samotnou. Jsme rádi, že můžeme spolu s Crosspointem pomáhat také nejmenším nemocným a výrazně jim ulehčit život s nevyléčitelnou chorobou. K tomu jsou pochopitelně zapotřebí nejefektivnější a nejmodernější metody dechové rehabilitace, které budeme díky novým přístrojům moci provádět i u nás,“ vysvětluje profesor MUDr. František Kopřiva, PH.D., z Dětské kliniky LF UP v Olomouci.

Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Olomouce Mgr. Miroslav Žbánek, MPA. „Město se neustále snaží pomáhat potřebným. Jsem rád, že mohu v této tradici pokračovat a poskytnout pomocnou ruku dětem, které mají nelehký osud. Zvlášť před Vánocemi bychom měli rozdávat radost a myslet na druhé,“ vysvětluje Miroslav Žbánek.

Partnerem večera je již tradičně společnost TESCO SW. „Těší nás, že můžeme už popáté před Vánocemi podpořit potřebné a být součástí akce, která pomůže rodinám s nemocnými dětmi ve složité životní situaci. Charitativní koncerty Crosspoint Olomouc se pro nás staly smysluplnou tradicí,“ říká její zástupce David Tesařík.

Podpořit dobrou věc mohou zájemci dvojím způsobem. Vstupné na koncert činí 500 Kč a vstupenky budou k dispozici v den koncertu od 17 hod v BEA centru, nebo je možné je rezervovat na e-mailu crosspoint@post.cz. Od 1. prosince bude navíc otevřena veřejná sbírka s transparentním bankovním účtem číslo 286296977/0300. „Sbírka bude pokračovat i po skončení koncertu. Budeme rádi, pokud zájemci svým příspěvkem podpoří potřebné,“ dodává Ester Rážová z organizace Crosspoint Olomouc.