Letos poprvé se nám podařilo ve spolupráci se Statutárním městem Olomouc a Městskými lesy Olomouc uspořádat akci Stromy Tobě. Akce proběhla v říjnových a listopadových termínech a sezvaná byla také široká veřejnost.

A proč jsme se rozhodli pro sázení stromů? Pojďme se podívat na pár důležitých funkcí, které pro nás stromy mají. Stromy filtrují vzduch a zlepšují jeho kvalitu z hlediska lidského zdraví. Tato funkce je nezbytná pro všechny osoby, ale ještě více pro pacienty, kteří trpí dýchacími onemocněními. Stromy vytvářejí kyslík a vyrovnávají teplotní extrémy. A to je jen pouhý zlomek funkcí, které pro nás stromy mají. A proto jsme se rozhodli, že pomůžeme s jejich výsadbou.

Stromky jsme vysazovali v Březové u Litovle a kromě dobrovolníků z řad veřejnosti nám přišli pomoci i studenti ze ZŠ třídy Spojenců Olomouc a Slovanského gymnázia v Olomouci. I Fakultní nemocnice Olomouc, se kterou blízce spolupracujeme vyslala své zaměstnance, kteří s námi a s úsměvem na tváři sázeli. Za každý vysazený stromek darovaly městské lesy Olomouc 5 korun na konto Crosspoint Tobě, které pomáhá dětem s cystickou fibrózou a jinými chronickými onemocněními.

Každý termín akce Stromů Tobě, jsme se sešli v dopoledních hodinách, kdy nám pracovníci městských lesů vysvětlili způsob sázení a popsali, jak se vše dělá správně a pak už nezbylo nic jiného než popadnout stromky a náčiní a vrhnout se do práce. Je pravda, že práce to mnohdy nebyla jednoduchá, ale i tak panovala na akci příjemná atmosféra, smích a veselé švitoření dobrovolníků. I počasí jsme měli objednané a skoro na všechny termíny nám krásně svítilo sluníčko. Celkově se nám povedlo zasadit krásných 11 685 sazenic, což je krásných 58 425 Kč.

Rádi bychom poděkovali Všem našim zúčastněným dobrovolníkům, kterým jsme velmi vděční za to, že nás přišli podpořit, strávili s námi příjemné chvíle v přírodě a hlavně, že přišli pomoci s myšlenkou dobrého skutku, a právě díky nim budeme i v dalším roce pomáhat penězi, které na konto Crosspoint Tobě z této akce přišli, a to dětem, rodinám i Fakultní nemocnici Olomouc. Také velmi děkujeme Statutárnímu městu Olomouc a Městským lesům Olomouc za důvěru vloženou do našich rukou a budeme se těšit na další skvělé akce.

Děkujeme Vám, že nám pomáháte pomáhat. ❤️